FAJR

03:13

Zonsopgang

05:22

Zawaal

13:42

ZUHR

13:45

ASR

19:23

MAGHRIB

22:05

ISHA

00:10

Ghausia Instituut

De eerste openbaring van de heilige Koran was de vers “Iqra” wat staat voor “Lezen”. Allah de verhevene heeft via zijn profeet Mohammed, vrede zij met hem, de gehele mensheid in acht gesteld om te ‘lezen’ en daarmee zich te onderwijzen. “Iqra” is een bevel om datgeen wat onze schepper heeft neer gezonden te lezen, te interpreteren en uiteindelijk naar te handelen.

Onze doel

Masjid Ghausia biedt educatieve activiteiten aan kinderen op de zaterdagen. Dit gebeurt onder de naam Ghausia Instituut. Wij hebben sinds dit voorjaar een weekendschool opgezet waar momenteel 60 kinderen aan deelnemen verdeeld over twee klassen en leeftijdscategorieën:

  • 5 tot 6 jaar (Klas Makkah)
  • 7 tot 9 jaar (Klas Madina)

 

Na de zomervakantie starten er nieuwe klassen en ontstaat er ruimte om ook uw kind(eren) aan te melden. Aangezien wij zeer beperkte plekken hebben zullen wij mogelijk niet alle aanmeldingen kunnen honoreren. Wij zullen alle aanvragen zorgvuldig behandelen en u terugkoppelen of hun kind wel of niet aangemeld kon worden.

Houdt u er rekening mee dat u als ouders de verplichting aangaat om uw kind(eren) elke week op tijd te brengen en op te halen en tevens thuis voldoende aandacht te geven aan het huiswerk.

U kunt uw kind(eren) alvast aanmelden voor leerjaar 2023/2024 door het formulier hieronder in te vullen.

Opleidingen

De lessen worden op de zaterdagen aangeboden tussen 10:00 uur en 13:00uur en bestaan uit de volgende vakgebieden:

  • Quranles
  • Islamles
  • Urdules

De lessen worden verzorgd door een nieuwe samenstelling van docenten die allemaal de Nederlandse taal machtig zijn en een achtergrond hebben en/of ervaring in het (Islamitisch) onderwijs. Met deze kwaliteiten streven wij na om passend onderwijs te bieden wat aansluit bij het onderwijssysteem zoals uw kind gewend is op school.

In alles wat wij doen staat kwaliteit en plezier centraal, daarom staan er per klas altijd twee docenten voor een klas. Elke kind is anders en daarom zal elke kind ook op zijn/haar eigen tempo tijd en aandacht krijgen zodat wat er gedoceerd wordt ook goed wordt begrepen.

Inschrijven

Wilt u uw kind opgeven voor Ghausia Instituut leerjaar 23/24, vul dan nu alvast onderstaande aanmeldingsformulier in. Let wel, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. U krijgt van ons bericht over het vervolgtraject.

Heeft u vragen of feedback voor ons? Neemt u gerust contact met ons op.

onderwijs@masjidghausia.nl of via 06 23 89 94 92

[doneren_met_mollie]